Het gulrotsuppe med byggryn

20.09.2012

En vinner i høstmørket! Serverer du den med byggryn og rømme blir suppen et helt måltid i seg selv, særlig med litt godt brød til. Som forrett kan du bare ta en liten klatt med rømme i. Det syrlige smaker godt til den litt søtlige og sterke suppen.

600 g gulrøtter
2 store sjalottløk
2-3 hvitløkfedd
1 l kyllingbuljong
1/2 rød chili
2 ts fersk ingefær, revet
1 appelsin, saften av
hav– eller Maldonsalt
olivenolje
byggkorn
Rørosrømme

• Skrell og skjær gulrøttene, sjalottløk og hvitløk i biter.
• Ha det i en kasserolle og surr dem forsiktig i litt god olivenolje.
• Tilsett kyllingbuljong og appelsinsaft.
• Kok til alt er mørt.
• Bruk en stavmikser eller kjøkkenmaskin og kjør til det er helt glatt.
• Ta frøene ut av chilien, finhakk.
• Tilsett chili og ingefær i suppen og kok opp igjen.
• Smak til med salt.
• Styrken på chili varierer enormt, så begynn med en halv og tilsett mer hvis du mener det trengs.
• Hell opp suppen, ha i rømme og kokte gryn.
• Vil du ha suppen ekstra fin, siler du den før servering.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører