Hvitløk og bønnesuppe

26.02.2016

Dette er en utrolig enkel og billig suppe, fyldig og god. Server den gjerne med sprøstekt brødterninger til, det er også en fin måte å bruke opp gammelt brød på. Og ikke spar på hvitløken!


2 gule løk, hakket
1 hvitløk, renset og hakket
500 g store hvite bønner
1,5 l kraft eller vann
2 ½ dl fløte
salt og pepper
olivenolje
chili
persille
tørt brød

• Skyll bønnene og bløtlegg dem i rikelig med vann over natten. Kok dem i nytt vann 1,5 time.

• Varm opp oljen i en stor kjele sammen med løk og hvitløk og surr det sammen uten at det blir svidd eller brunt.

• Hell i bønnene og kraften, bruk kalv-, kylling- eller grønnsakskraft.

• Kok opp, skru ned platen, og la suppen småkoke i 20–30 min.

• Bruk en stavmikser, spe med fløten og kjør til du får en jevn suppe. Smak til med salt og pepper. Finhakk chili og persille til toppen, ringle litt god olivenolje over og server med godt brød til. Du kan sprøsteke gammelt brød i smør og olje og servere det til suppen også.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører