Kjøttsuppe

24.07.2012

Næringsrik og himla god suppe til hverdag og fest! Kok gjerne mer enn det står i oppskriften og frys eller spis av gryten flere dager. Den holder seg fint noen dager i kjøleskapet og jobben er nesten den samme enten du lager stor eller liten porsjon.

Nå er det snart ny jaktsesong, så ta de restene du måtte ha i fryseren etter fjorårets (hvis du er så heldig) og kok inn en god suppe.

utropstegn miniDu kan bruke lår, plomme, bog eller andre deler av kalv, storfe, hjort eller elg. La det putre seg godt og mørt sammen med gode grønnsaker. Ta i det du måtte ha av grønnsaker som du tror passer.

500 g kalv– eller oksekjøtt i terninger
2 gule løk, hakket
2 gulrøtter, hakket
2 hvitløkfedd, hakket
1 liten sellerirot
2 ss Kecap Manis
10 cm margbein
2 l vann
timian, fersk
persille, fersk
salt og pepper

• Brun kjøttet og løken i smør og olje, helst i en jerngryte.
• Tilsett hvitløk og vann til slutt.
• Ha i margbeinet, kok opp og la det putre minst en halv time, gjerne lenger. Skum av.
• Tilsett grønnsaker, Kecap Manis, krydderurter, salt og pepper. Smak deg frem.
• La det småputre i ca 20 minutter til så grønnsakene blir møre. Server gjerne suppen med en klatt Rørosrømme, hakket bladpersille på toppen og med godt brød og smør attåt.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører