Lammesuppe på tur

26.08.2015

Suppe med lammekjøttdeig er utrolig lett å lage. Ta den med på en suppetermos hvis du skal på tur! Eller kok den opp dagen før så har du middagen klar når du kommer hjem fra tur. Den er mektig og næringsrik.



1-2 løk
5 hvitløkfedd
1 stilk stangselleri
2-3 gulrøtter
god olivenolje/Rørossmør
500 g lammekjøttdeig
2 beger økologiske tomater
2 ss tomatpuré
1 liter kraft/buljong
tørket eller fersk rosmarin og timian
havsalt og pepper

• Hakk grønnsakene og fres dem i olje/smør i en jerngryte. Tilsett lammekjøttdeigen og brun dette.
• Hell over tomatene, tomatpuré og kraft.
• Ha i krydderet og la alt putre i minst 30 minutter. Bruk gjerne mer og annet krydder etter din egen smak.

utropstegnHar du i økologiske bønner eller linser kan dette erstatte noe av kjøttet.
Ha disse i suppen mot slutten av koketiden. Bønner inneholder, som kjøtt,
proteiner som er godt for kroppen når den trenger næring.




Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører