Neslesuppe

15.04.2012

Nå begynner brenneslene å titte opp i vårsola og da er det tid for å plukke de små, nye skuddene, smekkfulle av næring! Det upopulære ugresset har alltid vært en nødvendig kilde til vitaminer. Ikke en vår uten minst en middag med neslesuppe og egg – og pannekaker til dessert. Finn frem gummihanskene og en saks!

en gryte vel halvfull med nesleskudd
1 l vann
2 dl kyllingbuljong eller annen kraft
1–3 hvitløkfedd
2 dl kremfløte
pepper
4 bløtkokte egg
bladpersille

• Skyll og rens neslen ren under rennende vann i et dørslag. Behold hanskene på, de brenner fremdeles!
• Kok opp neslene, hvitløk og noen blader med persille (gjør suppen grønnere) sammen med kraft og vann. Vil du ikke bruke kjøttkraft blir suppen likevel god, du kan evnt ha i litt mer hvitløk. La dette putre i ca 15 min.
• Bruk en stavmikser og kjør til jevn. Spe med fløte og kjør noen runder til. Kok opp igjen noen minutter.
• Smak til med salt og pepper.
• Bløtkok eggene, minst ett til hver, ta av skallet forsiktig, og server suppen med bløtkokt egg i hver skål. Du kan også godt ringle litt god olivenolje over ved servering.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører