Nydelig kald, agurksuppe

05.05.2012

Når det er varmt ute er det godt med en kald suppe. Denne kan du godt servere med varme reker – eller kalde om du vil. Suppen krever litt planlegging og tar litt tid, men du finner fort ut at den er vel verdt det! Særlig når de norske agurkene er på sitt beste.

18–24 reker

3 store slangeagurker
3 dl fløte
1/2 l nedkokt grønnsakskraft
100 g reven, fersk pepperrot
1 ss av hver, hakket gressløk, dill, persille
250 g Rørosrømme
sitronsaft, salt, pepper

Skrell agurkene, del dem på langs og skrap ut kjernene med en skje. Legg dem sammen igjen og finskjær dem nesten like fint som til agurksalat. Ha dem i en bolle der du heller over 1/2 l nedkokt, kald grønnsaksbuljong som er smakt til med 1/2 dl tørr hvitvin. Ha i fløte, pepperrot, kryddergrønt, gjerne også grove stilker, og sett kaldt over natten.

Ta litt av det som har væsket seg, og rør ut rømmen i dette og ha så alt sammen i matmikseren eller bruk en stavmikser. Kjør til jevnt og glatt. Smak til med friskpresset sitronsaft, salt og pepper.

Stek de skrelte rekene så vidt i olje, finhakket chili og ingefær og server dem i suppen. Forsiktig med saltet! Suppen skal smake frisk sommer og ikke være for salt.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører