Perlesuppe

19.03.2015

Dette er herlig turmat! Oppskriften er inspirert av nederlandsk tradisjonsmat, men minner veldig om sunn suppe som før i tiden ble servert alle som trengte næring i en fart, og som kanskje i tillegg hadde litt dårlig appetitt.

Dette kunne de som sørget for pasientene på sykehusene i gamle dager. En avkokt bygg- eller havresuppe, søtet
med saft, bær eller tørket frukt er det en kvinne som akkurat har gått igjennom en fødsel trenger. Dette er sunn,
ren energi i hver slurk! Ta den med på termos når du er på tur, og gi deg selv og barna noen sunnere slurker enn bare
søt solbærtoddy som inneholder store mengder raffinert, hvitt sukker.

150 g perlebygg eller perlespelt
2 l vann
1 økologisk sitron, inkludert sitronskall
200 g økologiske rosiner og aprikoser
5 dl ren bær- eller eplesaft
liten klype salt
honning


• Skyll perlespelt i kaldt vann og bløtlegg det i en kjele med 1 liter vann over natten.
• Hell fra, ha i nytt vann og kok perlespelten ca en time på lav varme i kjele med lokk.
• Ha i en liten klype salt.
• Hakk aprikoser og rosiner i biter og kok dette sammen med spelten den siste halve timen.
• Tilsett bærsaft, sitronsaft og revet sitronskall mot slutten.
• Smak til med honning hvis suppen trenger mer søtt.
• Server varm eller lunken.

best på smak perlegryn holliFiberrik og sunn
Spelt er kjernesunt og godt for magen. Spelt er et urkorn og stamfaren til
dagens hvetesorter. Kornet har høyt jern- og proteininnhold, høy andel
enumettede fettsyrer og er rikt på fiber. Kan erstatte risen til middag
når som helst, du kan koke grøt av denne, ha den i salte supper ellerlage risotto.

holli-molle.no

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører