Rød linsesuppe

21.02.2014

Begynn gjerne på suppen kvelden før, (og kjør samtidig sammen en pannekakerøre) så er nesten middagen klar til neste dag. Suppen kan kokes inn på 30 minutter, men smaken blir bedre og mer fyldig om suppen får putre under lokk en time eller to. Spe med vann eller kraft om du synes den blir for tykk.

1 dl røde linser
½ liten rotselleri
1 purreløk
½ rød chili
1 boks cherrytomater
5 dl kraft, kylling, okse eller kalv
5 dl vann
1 ss kejap manis
1 dl rød quinoa
1 ts karri
olivenolje
havsalt
sitron

• Skrell og riv sellerien grovt, snitt det hvite og lysegrønne på purren fint, finhakk chilien og fres alt sammen med karri i olivenolje.
• Skyll linsene og tilsett disse.
• Hell over kejap manis, kraft, tomatene og quinoaen og la dette koke opp.
• Legg på lokk og la det småkoke i 30 min, eller lengre hvis du har tid.
• Smak til med litt sitronsaft, havsalt og evt. pepper.
• Server den gjerne med brødkrutonger som du steker av tørt brød i smør og olje. Tilsett litt finhakket hvitløk og bladpersille på toppen.

utropstegn mini Vil du ha en slett suppe kan du kjøre noen runder
med stavmikseren før servering.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører