Egglikør

24.04.2012

Har du eldre folk i huset eller i nærheten? Da skal du lage egglikør til dem! Litt alkohol tåler de forhåpentligvis, dette er næringsrike dråper for dem som kanskje ikke har så stor appetitt. Den er veldig god til voksendesserter som is eller eplekake også. Eller bare som en avec…

6 eggeplommer
400 g økologisk rafinert sukker eller melis
6 dl økologisk lettmelk
2 dl fløte
1 ss økologisk vaniljesukker
½ fl 60% brennevin

• Kok opp melk og fløte. Ta det av platen, avkjøl det litt og hell det i eggedosisen du har pisket av eggeplommer og sukker. Du kan forsøke med råsukker, men husk at du må piske til alt sukkeret er oppløst. Pisk med en miksmaster.
• Sil blandingen tilbake i kasserollen og rør til det tykner. Må ikke koke.
• Avkjøl og hell i ½ flaske 60% eller vodka.
• Rør litt til, og bruk en trakt når du heller de dyrebare dråpene over på helt rene flasker.
• Rist flasken før servering. Må oppbevares kjølig, tåler ikke så veldig  lang lagring.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører