Hjemmelaget gløgg

27.11.2012

Alle ingrediensene er økologiske, og det kjennes på smaken! Lag små lekre flasker du kan ta med bort i juletiden. Dette er en ekte og mye bedre gløgg enn den kunstige som landet renner over av i disse tider. Husk at denne er konsentrert og må blandes ut!

25 g hel nellik
25 g kardemomme
1 kanelstang
1 stjerneanis
50 g fersk ingefær, delt
300 g rårørsukker
100 g lønnesirup
2 appelsiner, skall og saft
1 sitron, skall og saft
1 ss hel sort pepper
4 hele allehånde
100 g rosiner, hakket
1 flaske rødvin
4 dl rød saft, hjemmelaget
4 dl vann

• Støt alt tørt krydder i en morter eller hakk det med en skarp kniv. Til nød kan du bruke kjøkkenmaskin.
• Ha alt i en jerngryte med lokk og la det syde, trekke i ca 1 time.
• Sett kjelen til side og la det stå i 24 timer med lokk.
• Sil fra gjennom en fin sil eller et klede.
• Smak til om den er passe søt/sterk, husk at den skal blandes ut.
• Ha innholdet på flasker med tett kork.
• Varm opp ønsket mengde når du skal servere gløggen og spe med vann, vin, sprit (akevitt, mørk rom, vodka) eller portvin. Gjerne en blanding, smak til du er fornøyd med både styrke og smak.
• Server med rosiner og hakkete mandler, hvis du vil, eller bare med en kanelstang i. Pynt gjerne med en appelsinbåt med nellikspiker i.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører