Rosesaft

30.07.2015

Like før kronbladene faller til bakken skal du ta dem. De har blomstret og vært vakre lenge, nå kan de bli gode også. Høst dem, tørk dem og lag god lukt i huset, eller lag en deilig saft, servert med isbiter. Rosesaft smaker like godt som rosene dufter!

ROSESAFT
ca. 300 g roseblader
1,5 l kokende vann
Ca. 600 gr sukker
1 ss sitronsyre

Fyll en gryte med roseblader, gjerne Rosa Rugosa, (bildet).

Hell over kokende vann så det dekker bladene.

Kok opp, sil bladene fra og sett gryten til side til bladene får dryppet fra seg i silen.

Varm opp rosevannet igjen og tilsett sukker etter smak og rør til alt sukkeret er oppløst.

Tilsett 1 ss sitronsyre, rørt ut i varmt vann.

Hell saften på rene flasker med tett kork.

Dette er vanlig søt saft som må blandes ut med vann.

Tips: Legg på en ansiktsmaske med de varme rosebladene når de har rent fra seg. Det føles godt og er helt sikkert sunt for huden også…



Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører