Middagskaker

13.08.2015

Dette er sunne og gode middagskaker, lette å lage med en kjøkkenmikser. Dette er en slags grunnoppskrift. Bruk det krydderet og de urtene du liker, både inni og ved siden av. Lag gjerne en god rømmesaus og råkostsalat til.

4 pers

2 dl røde linser, Saltåkvarn
2 dl rismix, Änglamark
4 dl sorte bønner
1 gulrot, revet
2 økologiske egg
3 ss brødrasp
1 ss Ketjap Manis
1 ss Worchestershire-saus
1 ss god olivenolje
2 ss speltmel (eller annet grovt mel)
2 hvitløkfedd
litt grønne, ferske urter 1 ts havsalt
en klype grovstøtt pepper

• Kok linser, bønner og ris som anvist på pakkene, men kok risen noen minutter mindre slik at den har en litt hard kjerne.

• Bland alt, bortsett fra risen, i en kjøkkenmikser til du har en jevn masse. Ta ut kniven og rør inn risen med en slikkepott.

• La massen stå kaldt en stund. Du kan faktisk lage den kvelden før og sette bollen i kjøleskapet og da er middagen ferdig på én – to - tre.

• Ha god olivenolje i en stekepanne og legg passe porsjoner til kaker i med en skje når pannen er god og varm. La dem ligge rolig og steke 2-3 minutter før du snur dem og steker like lenge på neste side. De er aller best servert varme, med en gang. De kan bli litt tørre hvis de ligger for lenge.

• Server en råkostsalat med høstens rotgrønnsaker og eple, og lag en dressing av sitron, litt honning, sennep og god olivenolje. Har du nok råkostsalat er dette et fullverdig måltid

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører