Alternativ til surret reinsdyrsteik

29.09.2012

La oss slippe de grå, triste og gjennomstekte reinsdyrsteikene. Det gjør urett mot det delikate kjøttet. Det finnes langt bedre måter å steke kjøttet på! Måter som dessuten egner seg bra for travle kokker i annen jobb…


Surret steik
Kjøp gjerne en surret reisdy
rsteik, men klipp den ut av nettet når du kommer hjem, legg den på fjølen og del den i sine naturlige stykker. Dette er låret på dyret, og hvert stykke har sin individuelle struktur og mørhet. Steker du hele steika, blir ofte midten for rå, hvis du skal unngå å steke den for mye. Mye bedre å dele den i sine enkelt faktorer og steke stykkene individuelt.
Gå etter med fingrene (rene!), og kjenn hvor kjøttet naturlig deler seg. Bruk kniven der det er nødvendig. Da vil du ende opp med tre/fire små steker.

Steking av kjøttstykkene
Surr disse i meierismør i jerngryte. Snu dem så alle sider blir stekt. Dette tar ca 5 minutter for de minste og 10 minutter for de størst. Sett så jerngryten, med lokket på, inn i kald stekeovn og la den stå der til du kommer hjem fra jobben. Gjør resten av måltidet klart og stek opp igjen stykkene i 10-15 minutter. La kjøttet hvile ca 15 min før du skjærer tynne skiver. Saften som ligger igjen i gryten kan du bruke som kraft til en god saus. Ved denne behandlingen av kjøttet vil du oppdage at kjøttet er mørt som bare det, og fint og rødt i midten.

NB! Denne stekingen er ikke å anbefale hvis du ikke vet hvor kjøttet kommer fra. Ved denne behandlingen har nemlig eventuelle bakterier best sjanse for å overleve. MEN, reinkjøtt er antagelig noe av det reneste og mest "frittløpende" kjøttet du spiser. Hvis dette skulle være "farlig" – hva skal vi da si om alt annet kjøtt vi spiser – halvstekt?

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører