Elgkarbonader

02.08.2012

Hver familie har sin egen oppskrift på gode elgkarbonader. Her er vår. Du kan lage dem uten å tilsette medisterdeig, da blir de litt "tørrere" men veldig gode da også. Server dem med masse stekt løk, eller som hamburgere.

Elgkarbonader

1 kg elgdeig
300 g medisterdeig fra sunn og glad gris
2 egg, økologiske
2,5 dl fløte
2 ss potetmel
1 ss rugmel, økologisk
2 ss salt
1 ss pepper

Godt smør til steking.

Bland alt sammen med rene hender. Form og stek burgerne så store du vil ha dem.
Brun dem godt på begge sider i stekepanne med Rørossmør. Legg dem i en langpanne etter hvert. Stek dem ferdige i ovnen, 150 grader i ca 10 minutter. Sjekk én om de er ferdige. Etter vår mening skal de være rød/rosa inni.

Økologisk farse, se www.almostre.no, grostadgris.no
Meieriprodukter, se rorosmeieriet.no

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører