Små hjorteboller

07.10.2012

Enten du bruker hjort, elg, reinsdyr eller rådyr er dette noen små gode boller som det er lett å lage og smart å legge i fryseren. Bruk dem enten som små "tapas", litt snadder til drinken, eller server dem sammen med stekt kjøtt – eller alene.

På bildet er bollene brukt som en egen rett, med råstekte poteter og en god, innkokt og krydret rødkål. Oppskrift på denne får dere i nr 5. Den som venter på noe godt:) Bruk det kjøttet du har! Bollene er ikke tilsatt spekk eller medisterdeig, så noen vil kanskje mene de er litt tørre. Men hvis du ikke steker dem for lenge blir de møre og fine i konsistensen. Sunn mat!

Små kjøttboller

600 g fin kjøttdeig
1 økologisk egg
1 dl fløte
Maldonsalt og nykvernet pepper
finhakket chili (om du liker det hot)
finhakket bladpersille
Rørossmør til steking

Kna alt sammen i en bolle med rene hender. Form små boller og stek dem i varm jernpanne med rikelig med smør. Lag en panne full på en tallerken før du begynner å steke. De er så små, så det går ganske fort.
Vipp rundt på pannen så de blir jevnt stekt.
Ta opp en og smak på om de er ferdige.
Vi synes de skal være rosa inni.
Servert som middagsrett synes vi saus er unødig, men kan selvfølgelig brukes. Server dem heller med en god fuktig grønnsakspuré og fransk sennep og en lekker grønn salat.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører