Tartar av hjort

21.09.2012

Bondens marked lanserte sin tredje bok i sommer. Fra ulike områder i Norge gir bøkene et innblikk i hva som finnes av produsenter, råvarer og gode retter vi kan lage av lokalprodusert mat. I denne kommer varene fra områdene rundt Bergen, og bak oppskriftene står fire av Bergens mest profilerte kokker. Vi har lånt oppskrift på hjortetartar som vi synes ser spennende ut.

250 g hjortefilet
½ løk havsalt
pepper
2 ss olivenolje
4 ss brødsmuler fra grovt brød
4 store egg, plommene
hard hvit ost (fra Underdal)
4 ss yoghurt naturell (eller rømme fra Røros)
salvie eller persille til pynt

• Hakk hjortefileten med skarp kniv, finhakk løken og bland alt sammen med salt, pepper og olivenolje.
• Smul opp en tykk skive brød og stek smulene med smør i en panne.
• Skill plommene fra hviten og skjær osten i terninger. Har du ikke ost fra Underdal kan du bruke annen hard, hvit geitost.
• Ta ut kjøttet 15 min før du skal spise så det ikke er helt kaldt. Da smaker kjøttet mer.
• Legg opp som vist på bildet.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører