Oslos første økohotell

13.04.2012

Et kompromissløst, økologisk hotell i Guldsmedgaden i Århus ble starten på en hel liten hotellkjede. Det siste på listen ligger i Oslo.

Glem de store kjedehotellene med små plastflasker du kan rapper med deg når du drar. Her skal du la flaskene stå, for de store såpene og sjampoene skal de neste gjestene bruke – og de neste etter dem. Miljøvennlig og fornuftig på alle måter, det er slettes ikke oss i mot å dele sjampoen. Ingen tv og ingen telefon på rommene. Bortkastet når det henger en stor Mac-skjerm på veggen og det trådløse tastaturet står klart på brettet i sengen. Her er det bare å logge seg på etter behov. Det lukter godt i ganger og rom, sengetøyet er hvitt; myk, herlig, økologisk bomull og teen er så grønn og sunn du bare vil ha den. Frokosten er enkel, økologisk og god, kaffen rettferdig. De øvrige råvarene er enten fra dansk eller norsk økologisk landbruk og snacksen organic. Drikke likeså. Ujålete og enkelt, genuint og generøst.

utropstegn miniGuldsmedhotellene er rangert som det "grønneste" tilbudet innen hotelldrift i Danmark. Carlton Oslo Hotel Guldsmeden ligger i Parkveien 78, 10 minutter gåavstand fra Aker Brygge. Tlf. 23 27 40 00.
Les mer på Guldsmedens nettside.

God PR i fornøyde gjester
Guldsmedhotellene veksler mellom å være verdensberømte og flittig omtalt mediene, til å være en vel bevart hemmelighet. Hotellene har aldri annonsert at de finnes, nyheten om hotellenes eksistens spres med jungeltelegrafen eller via artikler som denne. De satser helt og holdent på gjestene blir så fornøyde at de bringer budskapet videre.
Nordmenn har latt seg begeistre av Guldsmedhotellene i København. Noen har også funnet veien til de små oasene i Århus, på Côte d'Azur eller på Bali. Oslo står nå også på denne listen av veldrevne, økologiske hoteller, som det danske ekteparet snart håper skal bli enda lenger. Basert på franchise, som både det i Oslo og det franske allerede er, håper det danske ekteparet å åpne flere hoteller etter samme konsept rundt i verden. 

Gir gjestene lyst på mer!
Sandra og Marc Weinert heter ekteparet som med sin grønne tilnærming til tradisjonell hotelldrift har klart å skape noe helt nytt innen hotellverden. Tanken er at det er fullt mulig å drive et hotell som en organsikk enhet – økologisk og bærekraftig – uten at det skal gå på bekostning av verken kvalitet eller komfort. Antagelig er det snarere tvert i mot; hoteller drevet på denne måten, i tillegg til en entusiastisk gjeng med en meningsfull arbeidsplass, gir antagelig både økt komfort og høyere kvalitet. Sandra og Marc har bevist at dette er mulig, og håpetr at gjesten ikke bare skal velge deres hoteller når de er ute og reiser, men også at de skal få et positivt møte med en økologisk levemåte og få lyst til utforske dette mer. Tilbakemeldingene i gjesteboken tyder på at hotellene er gode ambassadører.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører