På pub i London

22.03.2012

Duke of Cambridge er den britiske hovedstadens eneste sertifiserte økologiske gastro-pub. På ”The Duke” skapes mat og drikke med kjærlig tanke på råvarer, miljø og mennesker som kan nytes for en rimelig penge. Vel verdt et besøk!

Ved første øyekast kunne Duke of Cambridge i bydelen Islington synes som enhver annen pub. Verken navnet eller skiltet med hertugen som troner høyt over den blåmalte fasaden skiller seg noe vesentlig fra Storbritannias mer enn 50 000 puber. Vi vet at dette er Londons første og så langt eneste økologisk sertifiserte gastro-pub. Som navnet antyder – her kan du oppleve den gode atmosfæren fra en pub, og samtidig nyte mat av en kvalitet som man forventer i en restaurant.

Lokalt eventyr
Vi kommer inn i et stort, sjarmerende lokale med mursteinsvegger og solide stoler og border i alle størrelser og fasonger. Møblementet synes som et tilsynelatende tilfeldig utvalg fra loppis, men som alt annet på ”The Duke”, er det ingenting som er tilfeldig.
Puben eies av den unge kvinnen Geetie Singh. Hun vokste opp i et øko-kollektiv midt i England, der bevissthet rundt bærekraftig matproduksjon og miljø var viktig. Siden åpningen i 1998 har denne bevisstheten vært en like stor drivkraft som hennes enorme kjærlighet til mat.
Gastro-puben har spesialisert seg på å lage god mat. Menyen byr på et eventyr av smakssammensetninger, med et sterkt innslag av syd–europeisk gane. Alle råvarene er økologiske. De er også i all hovedsak lokalt produsert, helst innenfor en radius på 160 km. Maten som serveres endrer seg derfor med årstiden, etter naturlig tilgjengelighet.

A pint of beer?
Fra fatølhanene i baren blir gjestene invitert til å smake på åtte forskjellige sorter økologisk øl. Selv brygger ”The Duke” én type.
For elleve år siden fikk de overtalt et mikrobryggeri nedi gata til å brygge det første økologiske ølet til puben. I dag har de opparbeidet seg et stort og variert utvalg av lager og ale fra både bygg og hvete. Til sammen kan de besøkende meske seg med 18 ulike typer øko-øl, de fleste fra små selvstendige bryggerier i London og omegn.
Her får ølentusiaster en sjelden mulighet til å undersøke om øl brygget på økologiske råvarer også smaker bedre.

Kom hvis du kan, spis hvis du vil

”The Duke” er et sted folk kjenner. De har allerede vunnet et utall priser og hedersbeviser og betraktes som en pioner og et fyrtårn når det gjelder etikk, miljø og økologi. Lokalene fylles opp av mennesker gjennom uken. De kvalitetsbevisste, de ØQ-bevisste, de nysgjerrige, de andre og kanskje en og annen filmstjerne. Stedet er både for dem som vil nyte et utsøkt måltid og for dem som vil slukke tørsten med et godt glass og en prat med venner og bekjente. Helgene byr på særlig trøkk.
Stemningen i rommet vi sitter er avslappet og hyggelig. Vi har både spist og drukket oss gode og mette under vårt besøk. Hovedrett, dessert og to "pints" med økologisk fatøl kommer på 58 pund, rundt 250 kroner per person. Selv prisene er til å bære på The Duke of Cambridge.

Sjekk ut stedet her

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører